Geplaatst op Geef een reactie

4 nabewerkingstips van Richard Terborg

4 nabewerkingstips van Richard Terborg

Wij van Xpozer willen mensen helpen om hun foto van hun computer te halen en in hun leven te brengen als fotoprint aan de muur.

Als je een foto wil afdrukken wil je natuurlijk dat jouw foto er zo mooi mogelijk uitziet. Om deze reden hebben we onze Xpozer ambassadeur Richard Terborg gevraagd wat zijn top 4 tips zijn voor het nabewerken, zodat je jouw foto’s nog mooier kunt maken. In dit artikel worden de 4 tips van Richard Terborg met jou gedeeld.

De fotografietips van Richard:

1. Kalibreer je scherm

Het is belangrijk dat je scherm gekalibreerd is, zodat de kleuren van de foto die je op je monitor ziet gelijk zijn aan de kleuren op de print. Door de juiste kleuren op je scherm te zien kan je dus ook accurater nabewerken.

2. Let op de hooglichten, wit- en zwarttinten,

Een belangrijk onderdeel van juist nabewerken is de hoeveelheid licht in een foto. Licht kan je foto maken, maar ook breken. De hooglichten, wittinten en zwarttinten zijn 3 belangrijke onderdelen van licht in een foto die jouw foto beter kunnen maken. En als je nog iets verder wil gaan met nabewerken, kijk dan ook goed naar dodge en burn (doordrukken en tegenhouden) technieken om hiermee te kunnen spelen.. TOEVOEGEN https://phlearn.com/tutorial/fastest-way-dodge-burn-photoshop/

3. Let op hoeveel je cropt, zodat je niet te veel pixels weggooit

Richard fotografeert dicht op het model zodat hij niet veel hoeft bij te snijden. Op deze manier maakt hij optimaal gebruik van zijn megapixels.

4. Verscherp de foto

Als je met RAW bestanden werkt is het noodzakelijk dat je een foto verscherpt voor je hem laat printen. Ik voeg altijd extra verscherping toe op punten die scherp zijn in het beeld. Bij een fotoprint wordt alles veel groter, en dus ook de details van de foto. Daarnaast laat dat het beeld meestal ook van de print afspatten. 

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en ga jij ze misschien ook wel gebruiken in de praktijk!

Ben je benieuwd naar alle tips om je foto’s klaar te maken voor jouw beste fotoprint ooit? Lees de voorgaande tips hier!

Wil jij meer lezen over onze ambassadeurs? Inspirerende fotografieverhalen? Of de mooiste fotografiebestemmingen in de wereld? Ons boek Amazing Photography zit boordevol mooie verhalen van de beste fotografen over de wereld. We hebben een beperkte oplage van Amazing Photography die je GRATIS kunt bestellen! Ga snel naar amazingphotographybook.com en claim jouw boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *