3 creatieve oplossingen voor jouw fotoprint

Laatst zat ik te scrollen door de foto’s van klanten op onze Facebook pagina. Ik werd enthousiast van alle creatieve oplossingen met Xpozer. Hier werd ik zo blij van, dat ik dacht: dit moet ik delen! Zo ook deze foto van Yl Jas, die creatief is met de achtergrond waaraan hij zijn foto’s op Xpozer heeft opgehangen:

Creatief omgaan met Xpozer fotoprints

Yl Jas speelt met de achtergronden waarop zijn Xpozers hangen, heel gaaf!Ik vertel je graag hoe ook jij net even anders kunt doen met je fotoprint. ????

Creatief met jouw fotoprint

Optie 1: Collage

Keuzestress tussen je foto’s? Waarom kiezen als je ook meerdere foto’s in een collage kwijt kunt! Ga voor foto’s met een bepaald thema (bijvoorbeeld je vakantie), het liefst in dezelfde kleurtinten. Dit biedt consistentie en zorgt ervoor dat het algehele beeld niet onrustig wordt. Heb je toch foto’s met veel verschillende kleuren? Dan kan je ook voor kiezen voor een zwart-wit collage.

Tip: Het is ook leuk om quotes in je collage te verwerken.

Met een collage hoef je niet te kiezen én krijg je kleur in je interieur.
Met een collage hoef je niet te kiezen én krijg je kleur in je interieur.

Optie 2: Meerluik

Wil je juist net even anders doen met één foto? Dan kan je ervoor kiezen om je foto op te delen in een twee-, drie- of vierluik. Een meerluik maakt je interieur net een beetje leuker. Je kunt een meerluik maken door je foto op te delen in meerdere foto’s in Photoshop of een ander fotobewerking programma. Uiteraard kunnen wij dit bij Xpozer voor jou doen. ????

Een meerluik breekt je interieur en maakt deze net een beetje leuker.
Een meerluik breekt je interieur en maakt deze net een beetje leuker.

Optie 3: Fotomuur

Met een fotomuur kun je eindeloos varieren met je foto’s. Hang meerdere (kleine) fotoprints bij elkaar en varieer qua grootte. Je kunt een foto’s netjes in een vlak plaatsen, maar leuker is om ze juist willekeurig op te hangen. Op deze manier kan je ook gemakkelijk foto’s toevoegen. Ga voor formaten van 40×30 cm tot 60×40 cm. Leuke extra met Xpozer: je kunt je foto’s ook gemakkelijk wisselen!

Deze grid is in een vlak geplaatst en bevat allemaal 45x30 cm fotoprints.
Deze grid is in een vlak geplaatst en bevat allemaal 45×30 cm fotoprints.

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan om jouw foto’s net even anders aan de muur te hangen. Ik ben zelf fan en heb thuis een fotomuur van mijn laatste vakantie naar Italië!