Cultuur en Fotografie met Ashvin Ghisyawan

Ashvin Ghisyawan is een van de beste trouwfotografen ter wereld. En we begrijpen helemaal waarom. Zijn magische beelden van verschillende culturen roepen zowel vreugde als inspiratie op. We zijn er trots op dat Ashvin met ons samenwerkt in onze tweemaandelijkse fotowedstrijd. Hij zal de inzendingen beoordelen en een winnaar kiezen nadat de fotowedstrijd eind april is gesloten voor nieuwe inzendingen. Laat zijn woorden je inspireren en stuur jouw beste foto in voor de Xpozer Foto Wedstrijd!

Ashvin Ghisyawan Fotograaf

Mijn naam is Ashvin Ghisyawan en ik ben nu al weer bijna 13 jaar professioneel fotograaf. 13 jaar geleden fotografeerde ik mij eerste bruiloft en in middels staat de teller al weer op ruim 700 bruiloften. Daarnaast heb ik meegedaan met tv programma’s als bijv. Het Perfecte Plaatje. Ook ben ik 2x uitgeroepen tot de beste trouwfotograaf van Nederland en stond ik in een ronde met een internationale fotowedstrijd op plek 4 van de beste trouwfotograaf van de wereld. 

Fotografie en cultuur

Totaal Fotografie

Fotografie heb ik altijd magisch gevonden. Hoe bijzonder is het dat ik het beeld wat ik in mijn hoofd heb of bijzondere momenten, emoties en schoonheid met de wereld exact zoals ik het in mijn hoofd heb, kan delen. Ik kan het beeld dat ik mijn hoofd hebt vertellen, maar dan heeft iedereen een ander interpretatie. Met een foto kan ik dat beter verwoorden. 

Als professioneel trouwfotograaf fotografeer ik naast de westerse bruiloften ook veel multiculturele en interculturele bruiloften. Veel van deze bruiloften gaan gepaard met superveel kleur en prachtige details. Van bijzondere trouwjurken tot zeer mooie locaties. Daarnaast kom ik vanwege de diversiteit in culturen elke week in een complete andere wereld terecht. Van reformatorische bruiloften tot traditionele Hindoestaanse bruiloften. Dat maakt mijn werk erg divers. Naast trouwfotografie doe ik nog de opleiding transculturele systeemtherapie. De keuze voor deze opleiding is dan ook dat ik mensen wil helpen en mijn interesse in wereldcultuur.
Om mij zelf scherp te houden tussen de bruiloften door, fotografeer ik ook veel voor de hobby. Ik gebruik hier mijn bijzondere huisdieren voor. Zo hebben wij 8 papegaaien en 2 hondjes. Zij hebben inmiddels ook een eigen pagina op instagram, ParrotsByAsh.

Captiverende Cultuur
cultuur trouw fotografie
cultuur xpozer aan de muur

In mijn zoektocht naar mooie afdrukken kwam ik al snel bij Xpozer uit. Xpozer is voor mij op dit moment de enige leverancier die de kwaliteit van mijn Canon apparatuur met alle details op elke afdruk kan weergeven. Dit kan niet met hout, canvas, aluminium of glas. Daarnaast vind ik een ‘’zwevende’’ foto aan de muur, die ik steeds kan verwisselen erg mooi.

Ik vind het een eer dat ik de fotowedstrijd voor Xpozer mag beoordelen. Tijdens deze beoordeling zal ik letten op de techniek en inhoud. Betreft de techniek zal ik kijken of de compositie goed staat en er niet te veel storende elementen op de foto staat. Voor mij is het belangrijk dat ik direct kan zien wat er in de foto gebeurd, zonder dat ik afgeleid word door irrelevante objecten. Daarnaast zal ik de foto ook beoordelen op belichting. Ik vind het belangrijk dat een foto niet te overbelicht is zodat de details goed zichtbaar zijn in de foto. En als laatste is de inhoud voor mij toch wel het belangrijkste. Wat gebeurd er in de foto waardoor je blijft kijken?


De tips die ik voor jullie heb zijn:

  • Let op dat je geen storende elementen hebt achter het hoofdonderwerp. Zo kan een boom of lantaarpaal welke op de foto direct achter een persoon staat erg afleiden
  • Maak gebruik van strakke composities. Denk aan de bekende gulden snede. Ook kan het helpen om rechte lijnen te hebben in je foto als je dit lastig vind. Een voorbeeld is bijvoorbeeld door recht voor je onderwerp te staan waar je mee in verbinding staat in plaatst van schuin.
  • Zorg voor een mooie tijdloze nabewerking maar waak er voor dat je foto overbewerkt wordt. Denk na of je foto over 10 jaar nog steeds een moderne tijdloze foto zal zijn.
  • Denk goed na of je de foto in kleur of zwart wit aanlevert. Beiden kunnen erg mooi zijn. Zo kan je met kleur vaak meer details zien terwijl zwart wit juist kan werken als een emotie versterker.
Heel veel succes!