De 5 fotografietips van ambassadeur Gustav Kiburg

De 5 fotografietips van Gustav Kiburg

Wij van Xpozer willen mensen helpen om hun foto van hun computer te halen en in hun leven te brengen als fotoprint aan de muur.

Als je een foto wil afdrukken wil je natuurlijk dat jouw foto er zo mooi mogelijk uit ziet. Om deze reden hebben we onze Xpozer ambassadeurs gevraagd wat hun top 5 fotografietips zijn, zodat je nog mooiere foto’s kan maken. In dit artikel worden de 5 tips van Gustav Kiburg met jou gedeeld.

De fotografietips van Gustav:

1. Zie het maken van de foto als een project

Focus je op het project, denk steeds ‘Hoe kan ik dit beeld verbeteren?’. Kijk hoe andere fotografen het doen, maar probeer wel je eigen idee te behouden, gebruik het als een bron van inspiratie.

2. Zorg dat je je spullen goed in orde hebt

Weet de knoppen en instellingen te vinden, als er dan een potentieel doelwit langs komt weet jij razendsnel te reageren. Dit vergroot jouw kans op succes. Houd ook geluidsoverlast in je achterhoofd, als ik bijvoorbeeld een schrikachtige vogel fotografeer (zoals een ijsvogel) zorg ik ervoor dat mijn tas al open is en dat mijn brood in keukenpapier zit in plaats van plastic. Zo voorkom je dat de vogel schrikt en weg vliegt, en het is ook nog goed voor het milieu!

3.  Licht is het belangrijkste

Mooi zacht licht verbeterd je foto, het geeft een rustiger beeld en kleuren komen veel mooier uit. Een mooi wolkenveld is daarom ook niet erg, dat dient als een natuurlijke softbox. “Klereweer is kleurenweer”

4. Accepteer het als het een keer niet lukt

Het kan zo zijn dat het een keer niet lukt en dat is niet erg, accepteer dat. Maak voor jezelf een korte zelfreflectie, wat zorgde ervoor dat de foto niet lukte en wat werkte wel? Hier leer je van en zo zorg je ervoor dat je je foto’s steeds verbeterd.

5. GENIET

Mensen denken maar aan scoren, maar geniet ook van het moment… Die top-foto die je op een gegeven moment maakt is sterker als je van dat moment hebt genoten. Bijvoorbeeld heerlijk in de natuur met je camera, spannend wat er gaat komen, kijk daarom ook vooral om je heen en leg je camera ook eens een keer weg.

Gustav GENIET van zijn omgeving

Hopelijk hebben deze tips geholpen om jouw fotografieskills nog beter te maken zodat jij jouw droomfoto kan maken en die later in huis wilt ophangen zodat je dat moment keer op keer kan herbeleven. Je wilt namelijk dat je het moment precies ervaart zoals je deze hebt beleefd en met een fotoprint kan je dit gevoel nog elke dag ervaren.

Ben je benieuwd naar alle tips om je foto’s klaar te maken voor jouw beste fotoprint ooit? Lees de voorgaande tips hier!

Wil jij meer lezen van onze ambassadeurs? Inspirerende fotografieverhalen? Of de mooiste fotografiebestemmingen in de Wereld? Ons boek Amazing Photography zit boordevol mooie verhalen van de beste fotografen over de wereld. Amazing Photography is nu nog gratis te bestellen, dus waar wacht je op?