Hoe Albert Dros de onmogelijke foto maakte

Hoe Albert Dros de onmogelijke foto maakte

Het verhaal van Albert Dros komt uit ons boek Amazing Photography. Een boek dat de deuren opent naar de fotografie mindset die ons aanmoedigt om het beste uit onze foto’s te halen én ze in huis op te hangen zodat we dat moment keer op keer kunnen beleven. Vanuit onze passie zijn we opzoek gegaan naar unieke en persoonlijke verhalen van fotografen over de hele wereld. In dit artikel vertelt Albert Dros een deel van zijn verhaal.

Het droombeeld

Albert: “Met dit beeld in mijn hoofd plande ik de foto tot in de kleinste details. Ik controleerde wanneer de Melkweg in lijn zou zijn met de Fuego en vanuit welk specifiek oogpunt. Ik hield de activiteiten van de vulkaan wekenlang in de gaten en koos daarop de exacte tijd en datum die me de grootste kans gaf op een succesvolle foto.”

De cruciale voorbereiding

“De Fuego ligt op 3505 meter hoogte en de temperaturen kunnen enorm verschillen overdag en ‘s nachts. Zoals je misschien wel verwacht kost deze foto enorm veel voorbereiding. Zo was het een zware hike van 6 uur lang, had ik een heldere lucht nodig en moest ik natuurlijk mijn standpunt van tevoren al weten. “

De wil om dit moment her te beleven

“Toen ik eenmaal mijn onmogelijke foto had weten vast te leggen wilde ik er graag elke dag naar kunnen kijken. Een foto afdruk geeft een totaal nieuwe dimensie aan het beeld; heel anders dan een digitale versie. Afgedrukte foto’s kun je aanraken, waarmee je ze echt tot leven brengt.”

De maker van deze onmogelijke foto, Albert Dros

Hopelijk heeft dit artikel jou heeft geïnspireerd om jouw ‘onmogelijke foto’ te maken. En deze prachtig in jouw huis op te hangen zodat je dit moment elke dag opnieuw kan ervaren!

Wil jij meer lezen over de onmogelijke foto van Albert Dros? Hoe hij zijn hele Fuego project heeft gepland en wat jij hier misschien wel van kan leren? Bestel dan nu het Amazing photography boek gratis en haal meer uit jouw fotografie!

Ben je benieuwd naar alle tips om je foto’s klaar te maken voor jouw beste fotoprint ooit? Lees de voorgaande tips hier!