Quicktip: De perfecte kerstfoto bij de boom

Quicktip: De perfecte kerstfoto bij de boom

Wil jij dit jaar de perfecte kerstfoto bij de boom maken van jouw familie? Hier een paar tips om de meest sfeervolle of romantische kerstfoto te maken met die oh zo bekende onscherpe lichtbolletjes op de achtergrond: bokeh!

Zorg voor gepaste afstand

Zorg voor veel afstand tussen de mensen en de kerstboom (of andere lichtjes). Je hoeft dus niet tegen de boom aan te gaan staan, dat scheelt ook weer een paar gesneuvelde ballen. De personen mogen natuurlijk wel lekker dicht tegen elkaar aan.

Maak een mooie compositie

De compositie is natuurlijk ook belangrijk. Een foto met de kerstboom is geen foto met de kerstboom wanneer je de kerstboom niet ziet, dat mag duidelijk zijn. Toch gaat het vaak om de mensen op de foto. Zorg er daarom voor dat de aandacht naar hun gaat!

Gebruik de juiste lens

Gebruik je meest lichtsterke lens en fotografeer met de lens helemaal open (dus de minimale F-waarde). Let op! Als je meerdere mensen fotografeert is het belangrijk dat nog wel iedereen scherp is. In sommige gevallen zou je dus een iets grotere F-waarde moeten gebruiken.

Zorg voor goed licht

Zorg dat er op de gezichten ook licht valt! Niet alleen de achtergrond lichtjes zijn belangrijk, je wil natuurlijk ook zien wie er op de foto staan! Gebruik bijvoorbeeld een flitser om de voorgrond te belichten.

Het kan wel eens een donkere situatie worden, zet je sluitertijd snel genoeg om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Gebruik een statief

Wanneer je een statief gebruikt is de foto minder snel bewogen met langere sluitertijden. Ook kan je met een statief de zelfontspanner gebruiken om met jou erbij de familie compleet te maken.

Straks heb je jouw perfecte kerstfoto.

Waar ga jij de foto ophangen?

Tip: geef jouw foto cadeau met de Xpozer cadeaubon.