Foto Check Service

Je wilt een klik hebben met jouw onderwerp.
Dat jouw print je dat prachtige moment laat herbeleven,
jouw momenten veranderen in tijdloze beelden,
om te delen met familie en vrienden.

Er gebeurt iets magisch wanneer een digitale
afbeelding wordt afgedrukt.
Dat is het moment waarop het verhaal van jouw foto
tot leven komt, het echt wordt.


Daarom kan iedere foto profiteren van een extra
controle voordat ze een prachtige, grote fotoprint worden.
Om het verhaal van jouw foto echt tot leven te brengen.

Inhoud

Controleer de resolutie van je foto: een xpozer fotoprint aan de muur.

De resolutie van jouw foto speelt een essentiële rol om er om voor te zorgen dat jouw foto een fantastisch mooie print wordt! Via de tips in dit artikel weet je zeker dat jouw foto de juiste resolutie heeft. 

Verhouding foto check service

De verhouding van jouw foto bepaald de compositie en de 'look' aan de muur. In dit artikel vindt je top tips om de juiste verhouding te vinden voor jouw foto!

Scherpte foto check

De scherpte van de foto is een van de belangrijkste elementen van fotografie. Het kan een hele uitdaging zijn om dit goed te krijgen. Lees hier waar je op moet letten voor een goede scherpe foto!

Het fotograferen van portretten biedt veel creatieve ruimte, van standaard portretten naar kunstzinnige surrealistische portretten, voor ieder wat wils. In dit artikel vindt je tips om de basis van jouw portret fotografie te leggen.

landschap zon

Waar je bij portret fotografie graag een mooi onscherpe achtergrond wilt hebben is het bij landschap fotografie de kunst om juist het hele landschap scherp te krijgen. Hoe doe je dit nou het best zonder een hele platte foto te maken? Je leest hier!

Ruis foto check

Buiten een scherpe foto is een vlekkeloze foto net zo belangrijk. Ruis en vlekken kunnen als een enorm storend element werken in jouw foto. Met dit artikel leer je de ins-en-outs van verscherpen en ruis vermindering.

Contrast foto check service

Misschien wist je al wel dat contrast een belangrijk aspect is in een goede foto. Contrast is cruciaal. Het voegt namelijk een dimensie (of diepte) toe aan een foto, waardoor het de foto aantrekkelijker kan maken, het nodigt de kijker uit om naar de foto te kijken.

Foto check service

Elke camera wordt wel eens vies, of het nou stof op de sensor is, een vingerafdruk of een pluisje op de lens. Deze foutjes zie je niet zo goed op het schermpje of door de zoeker van jouw camera, maar straks op een grote print natuurlijk wel. In dit artikel lees je hoe je spots in enkele stappen zelf kunt verwijderen.

Vervorming foto check service

Heb jij wel eens gehad dat je een foto maakte en dat gebouwen achterover lijken te hellen, of andere lijnen niet 100% recht staan? Het kan de beste fotograaf overkomen. Gelukkig zijn deze lens fouten erg makkelijk op te lossen. In dit artikel leer je hoe je dit makkelijk kunt doen in Lightroom.

Bij het opslaan van jouw foto kan je verschillende kleurprofielen kiezen. Dit wil iets zeggen over het aantal verschillende kleuren en de diepte hiervan. Check hier welke het best geschikt is voor een Xpozer print!

Compositie foto check

Jouw hele beeld hangt uiteindelijk van jouw compositie af. Een goede en sterke compositie leidt het oog van de kijker door jouw foto. Binnen de fotografie zijn enkele ‘’vaste’’ regels die worden toegepast om een beeld zo goed mogelijk op te bouwen. Uiteindelijk zijn de regels er om er vanaf te wijken, maar ze zijn zeker goed om te weten!

Wit balans foto check service

Als je jouw foto afdrukt wil je natuurlijk dat de kleuren van je foto overeen komen met de werkelijkheid. Zo moet gras mooi groen zijn, de lucht mooi blauw en de huidtinten kloppen. Het kan zijn dat de kleuren van je foto er anders uit zien op de afdruk. Dat wil je natuurlijk niet. Geen paniek! Gelukkig kan je de kleuren ook achteraf corrigeren.

Aberratie

Chromatische aberratie wordt ook wel ‘kleurschifting’ genoemd. Het is te zien als rode en groene randen op onderwerpen met een hoog contrast. Er zijn ook objectieven die een blauwe en gele kleurschifting laten zien in plaats van rood en groen. Check hier hoe je dit van voorkomen/verwijderen.

Kleur brengt jouw foto tot leven. Een prachtige zonsondergang in Morocco, de paarse lavendel velden in Zuid Frankrijk of gewoon de tulpen in Nederland. Om ervoor te zorgen dat je foto echt er uitspringt moet je met kleur spelen. Hieronder wat tips om hiermee aan de slag te gaan!.

Zwart/wit geeft je foto’s een totaal andere beleving dan kleurenfoto’s. Waar kleurenfoto’s je nog wel eens kunnen afleiden van het onderwerp, brengen de contrasten uit een zwart/wit foto juist jouw onderwerp naar voren. Het is daarom ook een van de meest gebruikte manieren van fotografie. Vooral in straatfotografie, portret en bruiloftsfotografie. Hieronder een paar goede starters tips voor zwart/wit fotografie!


Wij zijn er voor jou!

Wij horen graag of je tevreden bent met het advies voor jouw foto(s).  

Mocht je nog verdere vragen hebben dan horen wij deze graag!

Optimalisatie Service

Geen tijd of geen verstand van foto's bewerken? Geen zorgen! Wij optimaliseren jouw foto graag voor je! Zo weet jij dat je een perfecte foto aan de muur krijgt. Voor slechts 25 EUR optimaliseren wij jouw foto's tot het maximale! (tot max. 4 foto's, voor elk seizoen één)

Wij zijn dol op jouw foto's! 💛

Deel jouw beste foto's via Instagram met #Xpozer of tag ons @Xpozer

Win! 🏆

xpozer 4pack

Doe mee met onze maandelijkse fotowedstrijd en maak kans op een fantastische 4Pack!