Winnaars December Best of 2019

Fotowedstrijd Best of 2019 – December

Het hele jaar ben je op zoek naar jouw perfecte foto. Aan het eind van het jaar blik je terug en kom je foto’s tegen die voor jou het jaar samenvatten. Soms zelfs foto’s die je eerder niet waren opgevallen. Wij wilde weten, wat was jouw beste foto van het jaar? Daarom was het thema van deze Fotowedstrijd Best of 2019. Deze maand koos onze Xpozer Ambassadeur Laura Vink de winnaars!

Best of 2019!

Lees hier het verhaal bij de foto:

Een Dierenmens

Van “oorsprong” fotografeer ik eigenlijk alleen maar dieren, voornamelijk honden en af en toe eens paarden en katten. Ik ben gewoon een dierenmens en toen een collega fotograaf een fotodag organiseerde in een kerk met modellen en uilen, heb ik me zonder twijfel direct aangemeld……want uilen fotograferen leek me zo gaaf, het model nam ik dan wel op de koop toe.

Zo gezegd, zo gedaan.

Toen ik op locatie kwam, was daar het prachtige kerkje met geweldige grote ramen en een prachtige lichtinval. De uilen waren inmiddels ook gearriveerd en terwijl iedereen al in het kerkje aan het fotograferen was, lag ik nog buiten in de regen om de uilen vast te leggen haha!

Uiteindelijk kwam er iemand buiten om mij te zeggen dat ik toch echtook maar binnen moest komen want het was allemaal zo mooi. Zo gezegd, zo gedaan en ja, het was prachtig binnen. 

Van spontane actie naar nieuwe uitdaging

Deze foto was meer een spontane actie. Tafel verplaatsen in de kerk, model erop leggen en uil erbij. Natuurlijk ging het allemaal niet vanzelf, maar door eerst goed te kijken en daardoor erachter komen hoe de uil op bepaalde situaties reageert, kon ik deze foto maken. Voor mij de kers op de taart van deze dag. Sindsdien vind ik het ook steeds leuker worden om met modellen aan de slag te gaan. Ik vind het allemaal wel lastiger als dieren omdat dat voor mij veel natuurlijker werkt, maar de uitdaging is er en daar word ik heel blij van!

Een kroon op een nieuwe uitdaging.

Deze foto is van mij de kroon op een nieuwe uitdaging die ik in mijn fotografie heb gevonden en zal zeker een hele speciale plaats in huis krijgen!

Fotograferen is voor mij een passie waar ik m’n creativiteit in kwijt kan. Daarnaast is er niets mooier als je een dierbare herinnering aan huisdiereigenaren kunt schenken.

Camera Info:

De foto heb ik gemaakt met de Canon 5D Mark III en de sigma art 85 mm 1.4

Instellingen: f1.8, 1/160, 85 mm

Feedback van Laura Vink:

Wat een mooie plaat. De combinatie van het wit, de vogel en de dame werkt heel goed. De foto straalt voor mij rust uit. Heel mooi ook hoe de vogel in de lens kijkt en de dame weer naar de uil. Er is hier een mooi concept uitgewerkt, voor mij is deze foto echt de winnaar van de Fotowedstrijd Best of 2019!


🎉 🎉 🎉Gefeliciteerd Heidi van den Bogaard 🎉 🎉 🎉


Jury Prijzen

De Jury prijs heeft twee categorieën, techniek en creativiteit. Beide winnen deze maand het boek Iedereen, FotoSMART geschreven door Laura Vink & €25 korting op hun foto als Xpozer!

Best of 2019 Jury Prijs: Techniek is deze maand gewonnen door:

Jan Guichelaar!

Winnaar Techniek Fotowedstrijd Best of 2019 December
Klaverblad 2019 avondmissie 

Toelichting

Op een avond, zo tegen middernacht, zag ik als hobby fotograaf met mijn D800 de kans om dit plaatje te maken. Wat er aan de hand was is nooit achterhaald. Maar dat ik mij even mocht en kon uitleven was een fantastisch mooi moment. Er waren weinig die mij in de gaten hadden. Mooi vanaf een vast object kon ik deze mooie sfeervolle plaat schieten. Dank aan de politie…

Ook leuk dat deze plaat zo beoordeeld is door Laura. Dank daarvoor. Iedereen bedankt voor het stemmen!

Camera Info:

NIKON D800, 70mm, f/14, sluitertijd: 10 seconden

Feedback van Laura Vink:

Dat is een vette plaat zeg! En ik denk ook een unieke kans om deze foto te maken, want je staat vast niet illegaal op de vluchtstrook met een politiebusje voor je. Je hebt goed van de omstandigheden gebruik gemaakt. Er is een mooie compositie, met de palen naast en boven de weg. De lichtsterren en strepen vind ik dat de foto er echt uit knalt. Goed gedaan!

Best of 2019 Jury Prijs: Creatief is deze maand gewonnen door:

Jacqueline Berghuis

Winnaar Creatief Fotowedstrijd Best of 2019 December
Contrast

Toelichting

Soms heb je een bepaald idee in je hoofd wat je graag wil uitwerken, dit was iets wat ik al heel lang wilde vastleggen!Ik heb 2 modellen opgezocht via facebook en een visagist, met z’n vieren waren wij een ontzettend goed team!We hebben een rondje buiten in Amersfoort gelopen en ze stonden in het perfecte licht, keken de juiste kant op en BAM! toen schoot ik deze foto en toen wist ik het..Dit is het! we waren alle 4 onwijs enthousiast en hebben er een welverdiende high five op gegeven aan elkaar. Ik heb deze foto ingestuurd omdat dit is wie ik ben, ik hou van contrast, ik wil graag wat vertellen met een foto en bij deze foto wil ik vertellendat iedereen ontzettend mooi is op zijn of haar eigen manier, hoe verschillend we ook zijn we hebben allemaal mooie dingen. 

Camera Info:

Canon EOS 600D: ISO 125, f/4.5, 1/50 sec.

Feedback van Laura Vink:

Twee prachtige dames die ook nog eens heel mooi gefotografeerd zijn. Het contrast in de foto is heel duidelijk en mooi weergegeven. Scherp op de ogen, goed gedaan! Ik denk wel dat de foto nog beter was geweest als je iets meer ingezoomd had, waardoor de achtergrond zou verdwijnen en je ook niet het storende plukje in de linkerbovenhoek hebt. Ook springen hun ogen er denk ik dan nog meer uit.

De Top 25

Benieuwd naar de rest van de Top 25 van de fotowedstrijd Inspired by Lights? Bekijk hier de Top 25 met persoonlijke feedback van de Xpozer Foto Xperts! (Klik op de afbeelding om de feedback te lezen)

Geïnspireerd om deel te nemen aan een van onze maandelijkse fotowedstrijden? Bekijk onze nieuwste fotowedstrijd Mijn Xpozer Moment! Wij jouw foto’s en verhalen graag voorbijkomen dus, doe mee en win!