Fotowedstrijd Creatieve Compositie – Oktober

Jouw hele beeld hangt uiteindelijk van jouw compositie af. Een goede en sterke compositie is essentieel voor een prachtige Xpozer aan de muur. Daarom was het thema van deze Fotowedstrijd “Creatieve Compositie”. Deze maand kozen onze eigen Foto Xperts de winnaars. Dit deden we iets anders dan normaal, namelijk, een winnaar uit de Top 25 en 2 Jury Prijzen. Een voor techniek en een voor de mooiste compositie. 

4Pack Winnaar

De winnaar van het 4Pack is Ingrid van Damme met haar prachtige compositie van de Vroenhoven brug.

Fotowedstrijd Creatieve Compositie winnaar Ingrid van Damme

Van Natuur tot Minimalistisch

Toen Ingrid net was begonnen met fotografie ging haar interesse vooral uit naar natuurfotografie. En dan nog het liefste zee en landschap fotografie.

Met de camera op stap in de natuur, dan komt ze pas echt tot rust. 
Eerder dit jaar is ze ook begonnen met zwart wit fotografie met een minimalistische aanpak, natuurlijk heel wat anders dan de natuur. 

Uitdaging

Het blijft een uitdaging voor Ingrid om altijd een creatieve benadering te vinden en sfeervolle foto’s te maken. Door de rust en uitdaging van fotografie is dit dan ook een echte passie geworden voor Ingrid.

De brug te Riemst stond al een tijd op Ingrid’s to do lijstje. Vanwege haar interesse in zwart with fotografie en het feit dat deze locatie zich daar perfect voor leent. Dit leek de perfecte uitdaging voor Ingrid en daarom is ze er op een dag naartoe gereden. Best een lange rit vanuit Antwerpen maar het was ‘t zeker waard.

Wachten op de wolken

Toen Ingrid aan kwam rijden zag ze het al. Het weer was perfect voor een dagje fotografie, wat zon en sublieme wolken partijen. Dat geeft toch een meerwaarde aan je foto. Het was even zoeken om de juiste hoek te vinden, zodat ze de foto precies kon maken zoals zij in gedachte had. Geduld is een van de voorwaarden in de fotografie. Daarom was het voor Ingrid ook wel een tijdje wachten tot de wolken echt perfect stonden. Toen het allemaal samenkwam ging Ingrid ook naar huis met een top foto. Zo zie je maar, geduld is een schone zaak.
Deze prijs is een goede aanwinst voor Ingrid. Met een foto tentoonstelling in 2021 in het vooruitzicht, zal onder andere deze foto met het 4-pack van Xpozer prachtig en groot geprint worden.

Camera Info

Camera: Canon EOS 5D MKIV
Lens: Canon 16-35 f4 L IS USM
Camera Instellingen: F13 – 1/100 – Iso 250 – -0,33 belichting – brandpuntafstand 16 mm
Vanuit de hand genomen

Jury Prijs

De Jury prijs heeft twee categorieën, techniek en compositie. Beide winnen deze maand het Amazing Photography Boek!

De jury prijs techniek is deze maand gewonnen door: Erik Pörtzgen!

Fotowedstrijd Creatieve Compositie Techniek Erik Pörtzgen

De Jury Prijs Compositie is deze maand gewonnen door: Arthur van Orden

Fotowedstrijd Creatieve Compositie Arthur van Orden

De Top 25

Benieuwd naar de rest van de Top 25? Bekijk hier de Top 25 met persoonlijke feedback van de Xpozer Foto Xperts! (Klik op de afbeelding om de feedback te lezen)

Geïnspireerd om deel te nemen aan een van onze maandelijkse fotowedstrijden? Bekijk onze nieuwste fotowedstrijd Inspired by Lights! Nu het vroeger donker wordt en de feestdagen dichterbij komen, laat je inspireren door de prachtige lichtjes!