Winnaars November Inspired by Lights

Uitslag: Fotowedstrijd Inspired by Lights – November

Jouw hele beeld hangt uiteindelijk van jouw compositie af. En in deze tijd van het jaar horen hier natuurlijk ook lichtjes bij! Een goede en sterke compositie plus een goede sfeer is essentieel voor een prachtige Xpozer aan de muur. Daarom was het thema van deze Fotowedstrijd ”Inspired by Lights”. Deze maand kozen onze eigen Foto Xperts de winnaars.

4Pack Winnaar

Fotowedstrijd Inspired by lights

Gefeliciteerd Rob Berns

Steden als inspiratie

Van jongs af aan heb ik altijd veel plezier gehaald uit fotografie. Ik heb het van huis uit meegekregen aangezien beide ouders (amateur) fotograaf zijn. Als fotograaf probeer ik inspiratie te halen uit mooie steden. Ik hou ervan om te ontdekken, door straatjes in te lopen zonder weten waar ik uit kom. Ik vind rust in de drukte en de chaos van de stad, ik streef ernaar om het stadse leven zo origineel en sfeervol mogelijk vastleggen.

Van een andere kant

Ik was met een aantal vrienden een weekend naar Parijs. Uiteraard neem ik dan zoals op elke vakantie of stedentrip mijn camera mee. Aangezien Parijs de “Lichtstad” van Europa is (naast het mooie Eindhoven) wilde ik de Eiffeltoren op een originele manier vastleggen en niet zoals je haar vaak ziet. 

Ik zag de draaimolen en wist meteen dat ik hier een leuke compositie van kon maken. Ik ging zo ver mogelijk tegen een rand staan om de juiste compositie te kunnen maken. Het model was om zich heen aan het kijken en toen zag ik mijn moment.

De foto is overigens ook te koop op rbrns.com/shop. Hij is ook verkrijgbaar op Xpozer materiaal!

Camera Info

Camera: Sony a7iii
Lens: Sony FE 24mm f/1.4GM
Camera Instellingen: ISO 4000, 24mm, f/3,5, 1/400 
Vanuit de hand genomen

Jury Prijs

De Jury prijs heeft twee categorieën, techniek en creativiteit. Beide winnen deze maand het Amazing Photography Boek & €25 korting op hun foto als Xpozer!

De Jury Prijs Techniek is deze maand gewonnen door:

Sander Peters

Fotowedstrijd Inspired by lights

Afgelopen oktober ben ik met een vriend naar Tokyo gegaan om daar een week te fotograferen. Door af te spreken met locals zijn we op plekken gekomen die anders aan ons voorbij waren gegaan. Deze snelweg was erg druk en er stond dan ook file. Het was dus spannend of er wel mooie light trails zouden ontstaan. Toen ik deze foto op mijn camera zag wist ik dat deze een blijvende herinnering zou zijn aan deze geweldige trip. 

Iso: 64 Sluitertijd: 20/1 sec Diafragma: f/14.0 Brandpuntsafstand: 70 mm

De Jury Prijs Creatief is deze maand gewonnen door:

Till Schmitz

Fotowedstrijd Inspired by lights

Op de foto staat Hendrik Eichler, een percussionist en componist (https://www.hendrikeichler.com/). Hij was al eerder met “Doppler Trio” (https://www.dopplertrio.com/), waar hij drummer is, in mijn studio. Nu had hij voor zijn projecten nieuwe foto’s nodig en vroeg me om een creatieve shoot, dus kwam hij voor een tweede keer naar Den Haag. Hier is Hendrik te zien met met zijn drumsticks. Dit foto is een opname van rond vier seconden in het donker (4s, f/13, ISO 100, 85mm), terwijl hij helemaal stil zit en ik met een light brush over hem heen ga. Deze light brush bestaat uit zwarte glasvezels, waar alleen aan het einde van de glasvezels licht eruit komt, waardoor het buitenaards effect ontstaat. Voor deze shoot had ik een royale betaling van Hendrik: een fles rum… @untillphotography / untill-photography.com

Afbeeldingen van de realiteit zijn voor mij vaak pas interessant als er een kleine “twist” in zit; fotografie is het perfecte medium om dit te realiseren. Een portret wordt vaak pas interessant door iets dat ‘ontbreekt’ en zodoende de toeschouwer nieuwsgierig maakt. Deze effect is bijvoorbeeld te bereiken door een selectieve verlichting, waardoor alleen een deel van een persoon te zien is.  
Pas door een afdruk op groot formaat wordt een foto voor iedereen zichtbaar en komen alle details tevoorschijn, wat het studeren wat een foto aanmoedigt. 

De Top 25

Benieuwd naar de rest van de Top 25 van de fotowedstrijd Inspired by Lights? Bekijk hier de Top 25 met persoonlijke feedback van de Xpozer Foto Xperts! (Klik op de afbeelding om de feedback te lezen)

Geïnspireerd om deel te nemen aan een van onze maandelijkse fotowedstrijden? Bekijk onze nieuwste fotowedstrijd Best of 2019! Wij zien graag jouw beste foto van 2019!