Kies het juiste formaat voor jouw fotoprint

Kies het juiste formaat fotoprint voor in jouw huis

Nadat je jouw mooiste foto hebt gekozen en de resolutie en verhouding hebt gecontroleerd kan je nu het perfecte formaat fotoprint kiezen. Foto’s kunnen de sfeer van je interieur echt bepalen, maar het is niet altijd makkelijk om het formaat fotoprint te kiezen. Wij helpen je graag op weg om jouw perfecte formaat fotoprint te kiezen, zodat jouw foto straks een echte eyecatcher is!

Kies het juiste formaat fotoprint

Creëer een ruim effect

Onze geheime vuistregel is om een formaat fotoprint te kiezen die MINIMAAL tweederde van de breedte van het meubelstuk is waarboven je de foto wilt hangen (bank, tafel, bed etc.). Wanneer je jouw foto op een lege muur hangt kun je zo groot gaan als je zelf wilt. We raden je aan te kiezen voor een afdruk van minimaal 80 cm hoog, maar dat is natuurlijk aan jou!

Dus pak je meetlint, hou je geselecteerde foto’s in gedachte en let’s get started!

Perfecte plekken in huis voor een fotoprint:

1. Boven de bank

Jouw bank heeft een centrale plek in jouw interieur, perfect dus voor een grote fotoprint! Om ruimte te creëren is het daarom belangrijk om een formaat te kiezen dat tenminste tweederde van de breedte van jouw bank is. Over het algemeen is je fotoprint dan minimaal 120 centimeter breed. Een standaard 3:2 verhouding staat fantastisch boven de meeste banken. Wil je minder ruimte vullen in hoogte, dan raad ik je aan om te kiezen voor een panorama verhouding. Ook leuk is om jouw foto op te delen in een twee- of drieluik, om een speels beeld te creëren. Een groot formaat panorama is perfect voor boven de bank.

Een groot formaat panorama is perfect voor boven de bank.
Een groot formaat panorama is perfect voor boven de bank.

2. Boven de eetkamertafel

Je spendeert veel tijd aan jouw eettafel, wat het perfect maakt voor een sfeervolle fotoprint! Fotoprints die tenminste tweederde van je tafel zijn zullen mooi staan boven je tafel. Ik raad klanten vaak aan om voor een fotoprint van minimaal 100 cm breed te gaan als de tafel in de lengte tegen de muur is geplaatst. Wanneer de tafel met de kop tegen de muur staat is 80 cm vaak voldoende. Neem de breedte van de tafel als uitgangspunt voor het formaat fotoprint.

Neem de breedte van de tafel als uitgangspunt voor je formaat fotoprint.
Neem de breedte van de tafel als uitgangspunt voor je formaat fotoprint.

3. Boven je bed

In je slaapkamer wil je tot rust komen en een bepaalde sfeer creëren. Hoe kan dit beter dan met een fotoprint boven je bed? Kies een formaat dat tweederde van de breedte van je bed is (minimaal 120 cm breed). Van een koele tot een warme foto… de sfeer die je wilt creëren is aan jou! Creëer sfeer in je slaapkamer met een groot formaat fotoprint boven je bed.

Creëer sfeer in je slaapkamer met een groot formaat fotoprint boven je bed.
Creëer sfeer in je slaapkamer met een groot formaat fotoprint boven je bed.

4. In de hal of trapoverloop

Om ruimte te creëren in de hal of trapoverloop raad ik je aan om voor meerdere (kleine) formaten te kiezen. Je ruimte zal hierdoor niet alleen groter ogen, je kunt ook meer dan één foto laten zien! Kies hiervoor foto’s die bij elkaar passen qua kleur, thema of locatie voor een eenduidige stijl. Plaats meerdere foto’s bij elkaar in de hal of trapoverloop voor een ruimtelijk effect.

Plaats meerdere foto's bij elkaar in de hal of trapoverloop voor een ruimtelijk effect.
Plaats meerdere foto’s bij elkaar in de hal of trapoverloop voor een ruimtelijk effect.

5. In de keuken

Geef je keuken pit met een fotoprint! Kies formaten die passen in de ruimte die je hebt en die matchen met de kleuren van je keuken.

Geef je keuken pit met een fotoprint!
Geef je keuken pit met een fotoprint!

Do it yourself!

Heb je een plek uitgezocht waar je jouw foto wilt ophangen, maar weet je na bovenstaande tips alsnog niet zeker wat voor formaat je wilt kiezen? Dan heb ik een handige DIY tip voor jou! 

Gebruik een vuilniszak of krant om je formaat te bepalen. 
Wil je snel zien hoe een bepaald formaat afdruk het doet in je interieur? Knip een vuilniszak of krant op het formaat waarop je jouw foto wilt afdrukken en hang deze (met plakband) boven het meubelstuk aan de muur. Je ziet meteen de impact van het formaat!

Gebruik een vuilniszak of krant om het formaat fotoprint te bepalen!
Gebruik een vuilniszak of krant om het formaat fotoprint te bepalen!

Nieuwsgierig naar de formaat keuzes van klanten? Bekijk dan onze Facebookpagina voor inspiratie!