Onze “Amazing Spring” Winnaar: Henk van Nunen

Half mei hebben we onze”AmazingSpring” fotowedstrijd gelanceerd en we hebben meer dan 600 GEWELDIGE berichten van jullie ontvangen! Ben jij ook zo benieuwd wat Henk ertoe dreef het winnende shot te maken of waarom het zoveel voor hem betekent om zijn foto aan de muur te hebben als een Xpozer? Eerder deze week spraken wij met Henk over zijn passie voor fotografie. Vandaag zullen we zijn verhaal delen.

Half mei hebben we onze “Amazing Spring” fotowedstrijd gelanceerd en we hebben meer dan 600 GEWELDIGE inzendingen van jullie ontvangen! Ben jij ook zo benieuwd wat Henk ertoe dreef het winnende shot te maken of waarom het zoveel voor hem betekent om zijn foto aan de muur te hebben als een Xpozer? Afgelopen week spraken wij met Henk over zijn passie voor fotografie. Vandaag zullen we zijn verhaal delen.

De Kleine Details

Sinds Henk van Nunen met fotografie begon, is hij meer aandacht gaan besteden aan zijn omgeving. Fotografie leerde hem zijn omgeving anders te bekijken: de natuur, de straten, de gebouwen oud of nieuw, de mensen en de dieren groot en klein, etc. Het verbaasd Henk elke keer hoeveel mooie dingen er om ons heen zijn, zelfs in de kleinste details. Bijvoorbeeld hoe het licht samenwerkt met een object.

Opgaan in de Natuur

Henk gaat vaak de natuur in als het nog ‘s morgens vroeg voor dag en dauw is. Hij gaat dan volledig op in de natuur. Echt de tijd nemen om ervan te genieten, de rust en schoonheid om hem heen. Voordat hij gaat fotograferen stelt hij de vraag: “Wat verteld de natuur en zijn bewoners mij?” Dat is wat hij vastlegt, de verhalen die zijn omgeving hem op dat moment laat zien.
Er zijn ook momenten waarop Henk het belangrijk vindt om je camera in de tas te houden, de tijd te nemen om van de rust en stilte te genieten en de omgeving echt te leren kennen. Dan kan je later altijd nog een keer terug komen om te fotograferen. Want……we ‘moeten’ geen foto’s maken, we ‘mogen’ foto’s maken.

Wat wij zo leuk vonden aan ons gesprek met Henk is dat het voor hem een ongelofelijk leuke ervaring is om te fotograferen en te ontdekken. Het enthousiasme straalt er echt af.

De Foto

De winnende foto heeft de naam: UFO’s?  Unidentified Flora Objects. Waarom? Henk is er al een tijd mee bezig om de plantenwereld zodanig te fotograferen dat mensen vaak moeten raden wat het nou is. Door deze manier van fotograferen komen de foto’s vaak ongeloofwaardig over en herkent men dat deel van de plant of bloem niet. Terwijl het vaak bekende planten of bloemen zijn. Henk gaat deze foto samen met twee andere Xpozers presenteren op de UFO’s? Unidentified Flora Objects? fototentoonstelling in November. Daarna zal de foto bij Henk thuis een plek op de muur krijgen.

Henk heeft voor een 60×60 Xpozer – frame gekozen. 
Wil je jouw foto winnen als een prachtige Xpozer-afdruk? Doe mee aan de Maandelijkse Xpozer fotowedstrijd!