Top 3 natuurfotografie bestemmingen in Europa

Fotografie brengt ons dichter bij de natuur en dichter tot anderen. Het daagt ons uit en inspireert ons om een stap verder te gaan, om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en om nieuwe plekken te ontdekken.

Wij delen onze top 3 fotografie bestemmingen, misschien zijn ze wel een inspiratie voor jouw volgende reis 😉

Top 3 natuurfotografie bestemmingen in Europa

1. Alpen – Midden Europa

Je vindt de Alpen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en zelfs Slovenië. De prachtige ruwe bergen geven jou een verbazingwekkend gevoel. Je kan hier van alles doen, van lanschapsfotografie tot het fotograferen van wildlife en van wandelen tot skieën. Je raakt hier niet uitgekeken. In de lente bloeien de bloemen op terwijl de bergtoppen nog bedenkt zijn onder sneeuw. De zomer is het drukste seizoen en zijn er de meeste activiteiten te doen, van raften en aqua tracking tot wandelen en bungeejumpen. In de herfst keert de rust terug, kleuren de bomen mooi oranje/rood en beginnen de eerste sneeuwvlokken te vallen. De winter is een magisch seizoen, de bergen zijn bedenkt in sneeuw en het skiseizoen breekt aan. Elk seizoen heeft haar eigen charmes en daarom horen de Alpen zeker in dit rijtje thuis!

Mooie gebieden in de Alpen zijn bijvoorbeeld de Dolomieten in  Italië voor landschapsfotografie of als je Vale Gieren zou willen fotograferen zijn de Gorges du Verdon in de Franse Alpen een absolute topper! Natuurlijk zijn er ook nog andere prachtige gebieden in de Alpen zoals de Graubünden in Zwitserland of Tirol in Oostenrijk. Kortom, in de Alpen is veel natuur te ontdekken!

Foto: Paul Gilmore – Dolomites

2. Vatnajökull ijsgrotten, Nationaal Park Skaftafell, Ijsland

Vatnajökull is Europa’s grootste gletsjer en bezit prachtige ijsgrotten. In tegenstelling tot andere ijsgrotten smelten en hervormen deze ijsgrotten elk jaar. Daarnaast bestaat deze ijsgrot uit prachtige glaciale blauwe kleuren¸ welke ontstaan door de samenpersing van het ijs. Omdat de ijsgrotten in de zomer smelten, kun je deze alleen bezoeken van november tot maart en zijn serieuze voorbereidingen voor de kou essentieel.

Foto: Tom Gimbert – Nationaal Park Skaftafell

3. Nationaal park Plitvice – Kroatië

Staat Kroatië al op jouw bucket list? Het een nog redelijk onbekende bestemming onder fotografen, maar dat is geheel onterecht! Zowel voor reis- als natuurfotografie biedt dit land heel veel moois. Wist je al dat Kroatië bezit over een ‘droompark’, Plitvice, met 16 meren en 90 watervallen?! Naast de meren bestaat het park uit dichte bossen waar herten, zwijnen, wolven, beren en lynxen genieten in hun natuurlijke habitat.

Foto: Val Vesa – Plitvice

Hopelijk heeft dit artikel jou geïnspireerd voor jouw volgende fotografiereis. Staat jouw computer vol fantastische foto’s van jouw mooie reizen en wil je deze het liefst allemaal een kans geven aan de muur? Dat kan met het Xpozer 4 Pack! Je ontvangt 4 fotoprints en een gratis wisselframe, om al jouw reisfoto’s mee af te wisselen.

Wil jij meer lezen over toffe en fotogenieke bestemmingen? In het boek Amazing Photography hebben wij een top 15 fotografie bestemmingen verzameld van over de hele wereld. Daarnaast staat het boek vol met inspirerende fotografie verhalen, praktische fotografietips en meer. Amazing Photography is nu gratis te bestellen zolang de voorraad strekt, dus waar wacht je op?

Ben je benieuwd naar alle tips om je foto’s klaar te maken voor jouw beste fotoprint ooit? Lees de voorgaande tips hier!