Geplaatst op Geef een reactie

Top 5 natuurfotografie bestemmingen in Zuid-Amerika

Top 5 natuurfotografie bestemmingen in Zuid-Amerika

Fotografie brengt ons dichter bij de natuur en dichter tot anderen. Het daagt ons uit en inspireert ons om een stap verder te gaan, om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en om nieuwe plekken te ontdekken.

Wij delen onze top 5 natuurfotografie bestemmingen van Zuid-Amerika, zodat misschien zijn ze wel een inspiratie voor jouw volgende reis šŸ˜‰

1. Iguazu Falls, Argentiniƫ/Braziliƫ

De Iguazu Falls zijn een van de drie grootste en spectaculairste watervallen ter wereld. Deze 270 (grote en kleine) watervallen liggen op de grens van Braziliƫ en Argentiniƫ. De kloof, Foz do Iguacu, is gemaakt van zacht zandsteen en op het hoogste punt stort het water wel meer dan 80 meter naar beneden. In de afgelopen 200.000 jaar hebben de watervallen heel veel steen weggesleten en zijn er honderden eilandjes bestaan. 80% van de watervallen liggen in Argentiniƫ en 20 % in Braziliƫ. In Braziliƫ krijg je de meest algemene indruk maar in Argentiniƫ kan je dichter bij het bulderende water komen.

De Iguazu Falls bestaan uit 2.000 verschillende soorten planten en dieren. Er bestaat een grote kans dat je neusbeertjes en acariā€™s tegen komt. Als je je ogen goed open houd zal de Toucan, en misschien ook wel de jaguar, mooi voor de lens poseren.

Zoals je merkt bezit deze droomplek over talloze geschikte fotografie onderwerpen en zal je zeker niet met lege handen thuiskomen! Voor meer inzicht over dit prachtige gebied bekijk dan de video van Expedia.

Foto gemaakt door Julia Ceasar

 

Foto gemaakt door Lisa Leonel

2. Peru, Rainbow mountains

De rainbow mountains liggen gelegen in het Peruaanse Andes en zijn een prachtig gekleurd gebergte, die de laatste tijd steeds meer in opkomst is bij reizigers en fotografen. Vroeger werd dit gebergte bedekt door ijs, toen het ijs smolt mengde het water samen met mineralen in het water wat deze indrukwekkende kleuren veroorzaakte. 

Waar elke bezoeker wel bij moet stil staan is dat dit gebergte op 5200 meter hoogte ligt en het dus maar iets lager is dan het Everest Base Camp. Door de hoogte is adem halen moeilijk en zullen de maatregelen voor deze hike serieus moeten worden genomen. Zo zijn er net als bij de Everest een aantal reisbureauā€™s die deze hike begeleiden.

De rainbow mountain is niet het enige fotogenieke aan Peru, eigenlijk is heel Peru heel erg fotogeniek. Zoals de locals in hun traditionele kledendracht, de Alpaca boerderijen, de prachtige landschappen en natuurlijk niet te vergeten Macchu Picchu. Emmett Sparling heeft een prachtige video gemaakt die je een breder beeld geeft over de schoonheid van Peru.

3. Torres del Paine National Park, Chili

Torres del Paine is een prachtig natuurgebied in Chili wat bestaat uit helder turquoise wateren, ruwe gebergten en gletsjers. Tijdens de zomer kan je hier genieten van maar liefst 17 uur zon, en als je dat doet, vergeet dan vooral de zonsondergang niet. Tijdens de zonsondergang gloeien de Paine hoorns  (het rechtergebergte in de onderstaande foto) oranje/roze op. Als je goed oplet zie je een Chileense huemul, vossen, guanaco’s en als je geduldig en gelukkig bent spot je ook nog de Puma.

Foto gemaakt door Olga Stalksa
Foto gemaakt door Stefan Ulrich

4. CaƱo Cristales, Serrania de la Macarena, Colombiƫ

De CaƱo Cristales rivier ofwel de vloeibare regenboog is gelegen in de Serrania de la Macarena provincie van Meta en wordt de mooiste rivier ter wereld genoemd. 

Van juli tot en met november bezit de rivier over een explosie van kleuren: helder, geel, groen, blauw, zwart en vooral rood vanwege de rode rivierplant Macarenia Clavigera. 

Het park Serrania de la Macarena ligt gelegen tussen drie wereldberoemde ecosystemen; het Andes gebergte, het Amazone oerwoud en het Eastern Llanos. Door deze drie ecosystemen bestaat het Serrania de la Macarena park uit drie verschillende invloeden wat een uniek ecosysteem maakt met meer dan 420 vogelsoorten, 10 amfibieƫn, 43 soort reptielen en 8 primaten.

Om deze prachtige plek te bezoeken moet je een aantal dagen uit trekken, het ligt namelijk ver van de bewoonde wereld. Vanuit de hoofstad La Bogota kan je naar La Macarena vliegen en vervolgens een tour nemen die je over de paden begeleid naar de prachtige regenboog rivier.

5. Galapagos Eilanden, Ecuador

De Galapagos eilanden is een groep van 19 eilanden in de Stille Oceaan op 1000km van Ecuador. Doordat deze eilandengroep gelegen ligt op het punt waar drie zeestromingen samen komen zijn de eilanden een knooppunt voor veel zeesoorten. Galapagos bestaat uit een voortdurende seismische en vulkanische activiteit, twee grote invloeden voor de ontwikkeling van de eilanden. Door deze twee processen in combinatie met het isolement van de eilanden is er een ongewoon dierenleven ontstaan. Dieren die hier leven zijn de landleguaan, de reuzenschildpad, maar ook de pinguĆÆn, de zeehond en de Blauwvoetgent zijn hier te vinden.  Lonely Planet beschrijft Galapagos als meer lijkend op de maan dan op Hawaii.

Foto gemaakt door Andres Medina

Hopelijk heeft dit artikel jou heeft geĆÆnspireerd voor jouw volgende fotografiereis. Staat jouw computer vol fantastische fotoā€™s van jouw mooie reizen en wil je deze het liefst allemaal een kans geven aan de muur? Dat kan met het Xpozer 4 Pack! Je ontvangt 4 fotoprints en een gratis wisselframe, om al jouw reisfotoā€™s mee af te wisselen.  

Wil jij meer lezen over toffe en fotogenieke bestemmingen? In het boek Amazing Photography hebben wij een top 15 fotografie bestemmingen verzameld van over de hele wereld. Daarnaast staat het boek vol met inspirerende fotografie verhalen, praktische fotografietips en meer. Amazing Photography is nu gratis te bestellen zolang de voorraad strekt, dus waar wacht je op?

Ben je benieuwd naar alle tips om je fotoā€™s klaar te maken voor jouw beste fotoprint ooit? Lees de voorgaande tips hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *