Uitslag Fotowedstrijd: De Lente Komt Eraan – Maart 2020

In maart kijken we uit naar de lente. Lente doet ons denken aan vers gemaaid gras, kleurrijke bloemen en de eerste zonnestralen. We verwachtten dan ook foto’s volop kleur en vrolijkheid, en die hebben we zeker gezien! 

In de lente maken de donkere winteraccessoires in huis weer plek voor pastel en gezelligheid. Die sfeer kun je aanvullen met een mooie fotoprint aan de muur. Ook op de wat minder mooie lentedagen kun je dan genieten van de lente.

De Lente Komt Eraan Winnaar:

Fotograaf Arend Spaans heeft dit keer de winnaar gekozen. En de winnaar is... Elke de Proost!

Laat de winnende foto zien

fotowedstrijd de lente komt eraan

Het verhaal achter de foto:

Elke de Proost - Winnaar fotowedstrijd maart 2020

Lente, mijn favoriete seizoen van het jaar. Heerlijk om de jonge blaadjes en bloesems terug aan de bomen te zien komen. De vogeltjes terug te horen fluiten "tjilpen".

Ik woon in Arendonk, een echt "boerengat" zoals ze hier bij ons zeggen.
Veel akkers, boerderijen en bloemenvelden.

Ik ga in januari/februari altijd al op verkenning om locaties te spotten voor mijn communie-fotoshoots. Tijdens mijn zoektocht kwam ik bij deze mooie schapenboerderij.
Het zijn melkschapen waar de melk voor kaas en ijs gebruikt word. De lammetjes worden van bij de geboorte bij de moeder weggenomen en met de fles groot gebracht. Deze lammetjes zijn dus heel erg tam en mensgericht. Ideaal leek me zo!

Deze foto is er ééntje van mijn eigen 7jarige dochter. Ik heb 4 kinderen en ze dienen zo nu en dan wel eens als proefpersoontjes. Mijn dochter is een echte dierenvriend , dus ze vond het Geweldig!

Zelf hou ik niet van geposeerde portretten.. ik laat kinderen liever hun eigen ding doen.
Zo worden je foto's heel ongedwongen/naturel.

Ik ben nu een kleine twee jaartjes met fotografie bezig en ik vind het echt super hoe ik kinderen op zo'n dromerige manier kan vastleggen op foto. Mijn stijl word dan ook dikwijls omschreven als dromerig/met een sprankeltje magie.

Mocht je na deze foto nog wat zin in meer hebben gekregen, kan je altijd een kijkje nemen op mij website www.ElkeDeProostFotografie.com

Deze foto is genomen met mijn Canon 5d M4
en mijn favoriete lens de Canon 70-200 2.8

Xpert jurylid Arend Spaans over de winnende foto:

“Om deze foto kon ik niet heen en was direct duidelijk dat dit voor mij een winnaar zou zijn. Prachtige kleurstelling/toning. Het meisje vol in haar element zodat de camera vergeten wordt geeft altijd mooie resultaten. Mooi verloop in onscherpte. Ondanks dat een klein puntje van positief kritiek. De zwarte slang/pijp voor had ik in de nabewerking weggehaald. Gefeliciteerd namens mij/Xpozer en de anderen met je eerste prijs. Well done!”

Keuzes van het Xpozer team:

Het Xpozer team heeft uit alle inzendingen twee winnaars gekozen op het gebied van techniek en creativiteit. Deze winnaars winnen het mooie Xpozer prijzenpakket!

De Lente Komt Eraan Techniek Winnaar:

Luuk Wilbers

Flower development of the Carnivorous plant - spoon-leaved sundew, Drosera spatulata

De Lente Komt Eraan Creatief Winnaar:

Autumn Targett

Petals all around

Top 25

Dit was de top 25 van maart: De Lente Komt Eraan! Lees ook de feedback van Arend op alle foto's in de top 25! De feedback vind je in de beschrijving van iedere foto.

Geïnspireerd om deel te nemen aan een van onze maandelijkse fotowedstrijden? Bekijk onze nieuwste fotowedstrijd People & Places! Wij zien jouw foto's en verhalen graag voorbijkomen dus, doe mee en win!