Uitslag Fotowedstrijd: People & Places; April 2020

De winnaar van de fotowedstrijd People & Places is gekozen! Alle mooie inzendingen hebben het de jury weer moeilijk gemaakt. Toch was er eentje die er bovenuit sprong. Portretfotografe Brenda Roos maakte de winnende foto!

People & Places Winnaar:

Fotograaf Dave Kai-Piper heeft in April de winnaar gekozen. En de winnaar is... Brenda Roos!

Laat de winnende foto zien

Het verhaal achter de foto:

Brenda Roos - Winnaar fotowedstrijd april 2020

Op deze lenteavond wilde ik graag een ‘gouden uurtje’ fotoshoot doen met mijn dochter. In deze tijd van Corona ga ik met haar ongeveer elke 2 weken tijdens een van onze wandelingen fotograferen. Zo hou ik mijn social media en website ook nog een beetje actueel. Heel lief dat ze op haar manier haar moeder helpt toch? En ook genieten; deze extra tijd samen. Normaal is ze niet naar het bos te krijgen, maar nu gaat ze graag met me mee!

Ik probeer kleurrijke, natuurlijke foto’s te maken. Met daarbij, als het even kan, gebruik maken van het aanwezige tegenlicht. Ik hou van het creëren van een zacht bokeh en sunflare. Voor deze foto gebruikte ik mijn Sony A7III in combinatie met de Sony FE 135mm f/1.8 GM. Net als deze foto, schiet ik vrijwel al mijn portretten op 135 mm met een diafragma van 1.8.

Mijn uitgebreide portfolio kun je bekijken op www.brendaroos.nl 

Xpert jurylid Dave Kai-Piper over de winnende foto:

"Mooi kleurtoon en goede afwerking. Een bijna perfecte foto die op allerlei verschillende manieren gecropt zou kunnen worden zonder dat het afbreuk doet aan de foto. Het zou me niet verbazen als deze foto onderdeel is van een commerciële shoot van een professioneel fotograaf. Als dat zo is … dan zou ik de stip linksboven verwijderen, of misschien is die er bewust in gelaten om een sfeervol karakter mee te geven aan het achtergrondlicht."

Keuzes van het Xpozer team:

Het Xpozer team heeft uit alle inzendingen twee winnaars gekozen op het gebied van techniek en creativiteit. Deze winnaars winnen het mooie Xpozer prijzenpakket!

People & Places Techniek Winnaar:

Dhrubajyoti Bhattacharjee
India

Joy dance

People & Places Creatief Winnaar:

Robin Yong
Australië

Venetian Fantasy

Top 25

Dit was de top 25 van april: People & Places! Lees ook de feedback van Dave op alle foto's in de top 25! De feedback vind je in de beschrijving van iedere foto.

Geïnspireerd om deel te nemen aan een van onze maandelijkse fotowedstrijden? Bekijk onze nieuwste fotowedstrijd: Dieren! Wij zien jouw foto's en verhalen graag voorbijkomen dus, doe mee en win!