Winnaar Fotowedstrijd ‘Water’

Filip Staes was de jury in de Fotowedstrijd met als thema ‘Water’. Filip is al aardig wat jaren actief als professioneel fotograaf en heeft veel ervaring met (onderwater)fotografie. Hij heeft uit de top 25 de winnaar, nummer 2 en nummer 3 gekozen. Hij gaf de winnaars ook feedback. Lees mee en bekijk de top-voted inzendingen.

Tip: De nieuwe Fotowedstrijd (thema: Favoriete Stad) is ook al van start gegaan. Stuur hier jouw beste foto in!

? De winnaar van het thema Water is …

“Zonsondergang bij het Palendorp Petten” – Yvonne Kemperman

Filip over de winnende foto van Yvonne Kemperman:

Deze foto belichaamt het thema volledig. De goudgele tinten die ook in het opspattend water te zien zijn geven de foto een warme gloed. De snelle sluitertijd zorgt er voor dat de waterdruppels goed in detail te zien zijn. De palen op de achtergrond voegen iets extra toe. De foto straalt eenvoud uit, maar moet wel op het juiste moment gemaakt worden. De dynamiek van het water tegen het einde van de dag is subliem in beeld gebracht. Een terechte winnaar!

Het verhaal van Yvonne

“Ik volg een opleiding bij de Powershootacademy en kreeg de opdracht om een foto in de stijl van een beroemde fotograaf te maken. Nu koos ik voor Larry Beard, een surfer die met een waterdichte camera in de golfen in Californië foto’s maakt. Je begrijpt: in Nederland hebben we niet die golven of die kleuren, ik heb geen waterdichte camera en kan niet surfen! Dus met een mooie zonsondergang naar Petten gegaan en daar emmers water voor mijn camera langs laten gooien. Een snelle sluitertijd nemen, het juiste moment kiezen van het getij en dan plat op de grond liggen en op tijd naar achteren gaan als de vloed op komt. Het vraagt veel geduld en doorzettingsvermogen, maar dan krijg je dit resultaat!”

Gefeliciteerd, Yvonne! Jij wint met jouw foto het Xpozer 4Pack ?

? De 2e plaats is voor …

“Reflectie van Spaarndam in de avond” – Mattijs Kuiper Fotografie

Filip over de nummer 2:

Prachtige avond opname van een rij typisch Nederlands woningen met een mooie reflectie in het water. De lange sluitertijd geeft de wolken een dramatische look en die zorgen voor een meerwaarde in de foto. Ondanks dat er hier en daar wat kleine overbelichte delen van de kunstverlichting zijn, straalt deze foto toch een heel mooie sfeer uit.

? De 3e plaats is voor …

“Pigeons playing by a bridge over troubled water … Bruges december 2021” – Kathleen Ooms

Filip over de nummer 3:

Dat zwart-wit ook mooi kan zijn bewijst deze foto van een oude brug die naar een kasteel lijkt te gaan. Een geheim om een goed zwart-wit foto te maken is er niet echt, maar het helpt wel als er zoveel mogelijk tinten grijs inclusief zwart en wit te zien zijn. Deze foto heeft dat en is van voor- tot achteraan superscherp. Alle takken van de bomen op de achtergrond zijn duidelijk te zien. De fietser wat meer rechts in beeld had de foto sterker gemaakt, maar toch een verdiende derde plek.

De foto’s die de meeste stemmen kregen:

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met de mooie foto’s, iedereen! Vond je het leuk om mee te doen? Bekijk dan ook de nieuwe Xpozer Fotowedstrijd, waarin we zoeken naar de mooiste foto’s van jouw favoriete stad.