photo-contest

Winnaars fotowedstrijd: Fantastisch licht | 2024-05

Winners Photo Contest: Fantastic Light | 2024-05

Licht is voor fotografen de beste vriend of ergste vijand, afhankelijk van de omstandigheden. In de fotowedstrijd 'fantastisch licht' gingen we op zoek naar de mooiste lichtcreaties.

Uit de 25 meest gestemde foto's hebben we een top 3 gekozen. Proficiat aan alle winnaars en hartelijk dank aan iedereen die heeft deelgenomen!


De winnaar van de fotowedstrijd fantastisch licht is.. Lionel


foto: Lionel Maelfeyt


Het fenomeen heet “De Brusselse Henge” en komt slechts twee keer per jaar voor. “Het is een lastige foto om vast te leggen vanwege de weersomstandigheden (die niet altijd in ons voordeel zijn) en het directe zonlicht waardoor het moeilijk is om het hele beeld te belichten. Ik moest drie foto's maken met verschillende belichtingstijden en ze samenvoegen om deze foto te maken.

legt de fotograaf uit.


Het midden van deze foto is de zon, die het eerste derde deel van de onderste twee derde van de foto scheidt, waardoor een harmonieuze compositie ontstaat. Het gouden licht stroomt over de weg die van de onderkant van de foto naar het brandpunt leidt en laadt deze op met een dynamische lijn.

Het kleurenpalet van wit tot grijs tot geel en oranje tinten straalt helderheid en rust uit.

De 2e plaats gaat naar … Erika

foto: Erika van den Brink


Haar foto toont het noorderlicht in Nederland, Fryslân, een zeldzaam fenomeen en zeer moeilijk vast te leggen. Erika is er niet alleen in geslaagd het noorderlicht vast te leggen, maar ook een mooie compositie te creëren: het noorderlicht verdeelt het beeld diagonaal. Bovendien speelt een rood verlichte windmolen op de voorgrond, wat nog meer magie aan de foto toevoegt.


De 3e plaats gaat naar … Bart

foto: B- art Ross


Bart koos voor een klassiek motief: een gouden zonsondergang boven het water. Daarnaast de prachtige stad Deventer. De bovenste en onderste delen van de foto worden donker gehouden. Dit maakt de zonsondergang bijzonder dramatisch en geeft het beeld een levendige uitstraling.


Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met al jullie inzendingen! Het was geweldig om zoveel ongelooflijke foto's te zien.

Vond je de wedstrijd leuk? Er loopt een nieuwe wedstrijd tot eind juni. Wij zijn op zoek naar jouw beste foto's!

Win-win-win!

Doe mee aan de huidige fotowedstrijd

Fotowedstrijd

Wat is Xpozer?

Haarscherpe print, slim frame

Een Xpozer bestaat uit een perfecte print en een herbruikbaar frame. Wij maken fotoprints van de hoogste kwaliteit die je eenvoudig op het Xpozer Frame kunt monteren. Het ruilen van uw afdrukken is gemakkelijk en leuk!

Bekijk Xpozer