photo-contest

Springtime, Baby!

Springtime, Baby!

De "Springtime, Baby!" De fotowedstrijd is afgelopen en we zijn verheugd de winnaars bekend te maken. We ontvingen talloze verbluffende bijdragen waarin fragmenten van dit bruisende seizoen zijn vastgelegd en onze jury stond voor de uitdagende taak om drie winnaars te selecteren. Wij danken iedereen die heeft deelgenomen hartelijk en feliciteren de winnaars van harte. Ontdek hieronder waarom onze jury deze bijzondere foto’s heeft uitgekozen.

De winnaar van de wedstrijd is… Wim Hazeleger


Deze betoverende opname van een honingzuigende bij trok onmiddellijk onze aandacht. Het is een technisch hoogwaardig beeld dat op vakkundige wijze macrofotografie combineert met artistieke flair. Het beeld is ongelooflijk gedetailleerd en nodigt de kijker uit om het afgebeelde tafereel bijna te voelen en te proeven. Door dit beeld wordt de ingewikkelde structuur van de bloem duidelijk, waarbij elk detail zichtbaar wordt, van het lichaam van de bij tot aan het samengestelde oog.

Het unieke perspectief van de bij die ondersteboven hangt, voegt intriges toe aan het beeld, daagt onze perceptie uit en stelt ons in staat zich te verdiepen in de kleinste details ervan. De plaatsing van het onderwerp, gecentreerd maar met een subtiele diagonale lijn die door de vleugel van de bij loopt, zorgt voor een evenwichtige maar toch dynamische compositie.

Deze foto is niet alleen visueel opvallend, maar heeft ook een ecologische betekenis, vooral gezien de zorgen over de achteruitgang van de bijenpopulaties als gevolg van de klimaatverandering. Het dient als een aangrijpende herinnering aan de schoonheid en het belang van deze bestuivers en vormt door de uitbeelding ervan een betekenisvol voorbeeld.

De 2e plaats gaat naar … Jasper Steenbreker

De gans die gracieus uit het water oprijst, zijn blik gericht op de opkomende zon, roept een diepe eerbied voor het leven op. Dit gevoel wordt versterkt door het zachte, omhullende licht dat het lichaam van de gans in een zachte gloed baadt, weerspiegeld in de talloze kleine waterdruppeltjes die zich aan zijn vleugels vastklampen. De aardse tinten en tinten oranje en geel in het kleurenpalet stralen warmte uit en roepen een gevoel van comfort op. Over het geheel genomen is het een echt geslaagde foto.

De 3e plaats is… Tiffany Heymans

Deze prachtige foto legt een zweefvlieg vast op een Nigella damascena, en het lijkt bijna alsof hij op een scène uit een sprookje lijkt. Het is geen verrassing dat deze bloem ook bekend staat als 'liefde-in-een-mist' of 'duivel in de struik', gezien hoe elegant de bladeren en de binnenkant van de bloemen met elkaar verweven zijn, waardoor een betoverende en mysterieuze sfeer ontstaat. De foto maakt gebruik van een gedempt kleurenpalet, wat harmonie toevoegt en het gevoel van mystiek versterkt. Bovendien contrasteert het gele lichaam van de zweefvlieg prachtig met de blauwe bloemblaadjes. Dankzij de hoogwaardige macrofotografie kunnen we elk detail waarderen en onthullen hoe het patroon van het groen van de bloem wordt weerspiegeld in de vleugels van de vlieg, waardoor we dieper in de magie van dit beeld worden gezogen.

BEDANKT!

En gefeliciteerd met al uw inzendingen! Het was geweldig om zoveel ongelooflijke foto's te zien.

Vond je de wedstrijd leuk? Er loopt een nieuwe wedstrijd tot eind mei. Wij zijn op zoek naar jouw beste foto's!

Doe mee aan de nieuwe wedstrijd >

Win-win-win!

Doe mee aan de huidige fotowedstrijd

Fotowedstrijd

Wat is Xpozer?

Haarscherpe print, slim frame

Een Xpozer bestaat uit een perfecte print en een herbruikbaar frame. Wij maken fotoprints van de hoogste kwaliteit die je eenvoudig op het Xpozer Frame kunt monteren. Het ruilen van uw afdrukken is gemakkelijk en leuk!

Bekijk Xpozer